Javascript must be enabled, and FlashPlayer 10 required.
Download the Flash Player on http://www.adobe.com/

Skip to Content

Aanhoudende droogte en voedselcrisis in Hoorn van Afrika verontrustend

Publicatiedatum: 30/06/2011
Laatst gewijzigd: 30/06/2011
Aanhoudende droogte en voedselcrisis in Hoorn van Afrika verontrustend

De dodelijke combinatie van droogte, aanhoudend geweld en stijgende voedselprijzen veroorzaakt in de Hoorn van Afrika een zware humanitaire crisis. Deze regio kende al vele droogtecrises die de bevolking heel hard hebben geraakt. De erbarmelijke omstandigheden waarin vele gezinnen in de regio leven, zijn nog verslechterd. Door conflict en de aanhoudende droogte blijven de voedselprijzen stijgen.

Zowat 9 miljoen mensen hebben dringend nood aan humanitaire hulp. Ongeveer 2 miljoen daarvan zijn kinderen jonger dan vijf.

UNICEF is zeer verontrust en roept de lokale overheden op snel te reageren. Enkel een snelle reactie kan voorkomen dat miljoenen kinderen en vrouwen ernstig ziek worden en sterven.

Bovendien zijn vele Somalische gezinnen gevlucht richting Kenia en Ethiopië, waar de vluchtelingkampen overstelpt worden.

UNICEF onderneemt samen met lokale partners grootschalige acties in de regio om ondervoeding bij kinderen tegen te gaan en zet vaccinatiecampagnes en programma’s voor verspreiding van zuiver water op. Zonder verdere steun dreigt deze levensnoodzakelijke hulp onmogelijk te worden.