Javascript must be enabled, and FlashPlayer 10 required.
Download the Flash Player on http://www.adobe.com/

Skip to Content

De Dag voor Verandering

Publicatiedatum: 08/11/2010
Laatst gewijzigd: 19/11/2013

Scholen

De "Dag voor Verandering" wil kinderen sensibiliseren en aanmoedigen om zich in te zetten voor de rechten van het kind: meedoen is trouwens kinderspel !

De "Dag voor Verandering" wil kinderen sensibiliseren en aanmoedigen om zich in te zetten voor de rechten van het kind: meedoen is trouwens kinderspel!

Met een symbolische actie, bijvoorbeeld een dag zonder schoolbanken of schriften, dompelen klassen zich volledig onder in het thema van de campagne. Beeld je in met de klas, wat er na een ramp absoluut niet mag ontbreken in de klas (gebruik hiervoor zeker het pedagogisch materiaal van de campagne), noteer dit met blauw krijt aan het bord en maak er een foto van. Schrijf jullie in op www.unicef.be/kids en post daar de foto’s van jullie actie!

Het basisidee van de "Dag voor Verandering" is leerlingen te vragen hun leven voor 1 dag te veranderen. Deze verandering moet hen aan het denken zetten over de situatie van kinderen elders in de wereld, respect voor hun eigen rechten en mogelijke maatregelen om de situatie van kinderen overal ter wereld te verbeteren.