Javascript must be enabled, and FlashPlayer 10 required.
Download the Flash Player on http://www.adobe.com/

Skip to Content

Abdou, drie jaar, weegt maar acht kilogram

3 april 2012

Dit blog item behoort tot het project Zware voedselcrisis dreigt in Sahel-regio

Tsjaad. Abdou, drie jaar oud, weegt evenveel als zijn klein broertje van negen maanden. Voor hem en talloze andere kinderen in de Sahel luiden we de noodklok.

©UNICEF/Chad/2012/CTidey

Adama, de moeder van Abdou, vertelt waarom hij zo weinig weegt: de baby krijgt nog borstvoeding, maar eten kopen voor Abdou en haar andere kinderen is bijna onmogelijk. "Mais is zo duur geworden. We kunnen niet meer elke dag voedsel kopen. Dus de ene keer eten we wel, de andere keer niet. Onze oogst is mislukt het afgelopen jaar, dus we kunnen geen kant uit."

Het verhaal van Abdou uit Tsjaad is er maar één van de vele. In acht landen in de Sahel hebben ruim 15 miljoen mensen op dit moment te maken met ernstige voedseltekorten. Een miljoen kinderen onder de vijf jaar worden bedreigd door wat men noemt 'acute ernstige ondervoeding'. In het slechtste scenario kan dat aantal dit jaar nog oplopen tot 1,4 miljoen kinderen. Burkina Faso, Mali, Mauritanië, Niger en Tsjaad spreken officieel van een crisis en hebben internationaal om hulp gevraagd.


Terug naar het project Zware voedselcrisis dreigt in Sahel-regio