Javascript must be enabled, and FlashPlayer 10 required.
Download the Flash Player on http://www.adobe.com/

Skip to Content

Frank De Winne, ESA-astronaut, steunt de slachtoffers in Pakistan

25 augustus 2010

Dit blog item behoort tot het project Overstromingen in Pakistan

"De overstromingen die het Noordwesten van Pakistan hebben getroffen zijn uitgegroeid tot een ramp met een grotere omvang dan de Tsunami, de aardbeving in Haïti en de laatste aardbeving in Pakistan samen. Het aantal slachtoffers wordt geschat op meer dan 15 miljoen, onder wie 6 miljoen kinderen. Honderdduizenden mensen hebben al hulp gekregen, maar miljoenen anderen hebben dringend onderdak, voedsel, drinkwater en medische zorgen nodig.

UNICEF zorgt voor zuiver water. Een schaars goed in deze zwaar getroffen streken maar enorm belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van de miljoenen getroffen kinderen. Ook in het ruimtestation hebben we steeds nood aan zuiver water. Technologie in het zuiveren en recycleren van water kan hier een oplossing bieden. Ook aardobservatie vanuit de ruimte laat toe om een bijdrage te leveren aan het krijgen van een overzicht van de noden en de coördinatie van de acties op het terrein. Daarom dat ESA voor, tijdens en na de OASISS missie betrokken was bij de WaSH-campagne van UNICEF. De problematiek die met deze campagne naar voor wordt gebracht, word hier nog eens uitvergroot.
 
UNICEF en zijn partners voorzien momenteel elke dag 1,5 miljoen mensen in Pakistan van zuiver water, maar miljoenen anderen blijven hiervan nog steeds verstoken.

UNICEF lanceerde een oproep voor 47 miljoen dollar om in de meest dringende noden te voorzien.

In België lanceerde UNICEF België samen met de andere lidorganisaties van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties de actie “Pakistan 12-12”. Als ambassadeur van UNICEF België zeg ik deze actie alle steun toe en hoop, samen met u, dat we zo het verschil kunnen maken voor de kinderen van Pakistan."

Frank De Winne, ESA-astronaut en Vrijwillig Ambassadeur van UNICEF België


Terug naar het project Overstromingen in Pakistan