Javascript must be enabled, and FlashPlayer 10 required.
Download the Flash Player on http://www.adobe.com/

Skip to Content

Onderwijs en werk voor iedereen? Jongeren zien het zo

8 februari 2012

Dit blog item behoort tot het project Kinderen en armoede. Ook in België.

Cover van de magazine "Recht op"Op 4 november 2011 heeft de conferentie “Onderwijs en werk voor iedereen? Jongeren zien het zo” plaatsgevonden in het Antwerpse Zuiderpershuis.

Tijdens de conferentie hebben Antwerpse en Waalse jongeren in armoede een sterk signaal gelanceerd naar het beleid en de maatschappij. Om hun recht op kwaliteitsvol onderwijs en waardig werk kracht bij te zetten, hebben de jongeren ook enkele concrete aanbevelingen vooropgesteld.

Zo vinden de jongeren dat het thema armoede een vast onderdeel van de lerarenopleiding moet worden en dat de scholen een daadkrachtig antipestenbeleid moeten voeren. Er is ook nood aan een integrale begeleiding op maat en aan meer leerkrachten en kleinere klassen.

Nog meer aanbevelingen en getuigenissen van de jongeren vind je terug in het magazine “Recht op” en de video “Onderwijs en werk voor iedereen? Jongeren zien het zo”.

Met het magazine en de video ondersteunen we de oproep van de jongeren naar het beleid, de scholen en de werksector om zich te engageren voor het waar maken van het recht op onderwijs en werk voor iedereen. Want alleen met doordachte en doeltreffende maatregelen, kunnen we de strijd tegen armoede winnen.

► Meer info bij Gaelle Buysschaert

► Download het magazine “Recht op” (pdf-formaat)

► Bekijk de video “Onderwijs en werk voor iedereen? Jongeren zien het zo”

De conferentie “Onderwijs en werk voor iedereen? Jongeren zien het zo” is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen UNICEF België, StampMedia, Recht-Op, Vormen vzw, Uit de Marge, Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw en le Réseau Wallon de Lutte contre la Pauvreté.

Foto-mozaïek van de jongeren die deelnamen aan de conferentie


Terug naar het project Kinderen en armoede. Ook in België.