Javascript must be enabled, and FlashPlayer 10 required.
Download the Flash Player on http://www.adobe.com/

Skip to Content

Aids: voorkomen dat kinderen door hun mama’s worden besmet

Publicatiedatum: 15/10/2009
Laatst gewijzigd: 22/06/2011
Land |
Burundi

Hiv/aids en kinderen

In Burundi is hiv/aids een plaag voor de ontwikkeling van het land. De oorlog, die meer dan tien jaar heeft geduurd, heeft het land verwoest en de verspreiding van de ziekte nog geholpen. Naar schatting 130.000 mensen leven met hiv, van wie 53.000 vrouwen en 15.000 kinderen onder de vijftien jaar. Ongeveer 120.000 kinderen zijn door de ziekte wees geworden.

UNICEF concentreert zijn werk op acties die doeltreffend gebleken zijn om de opmars van de ziekte te stoppen: de bevolking informeren over preventie; verhinderen dat baby’s hiv/aids krijgen van hun moeder; waken over de voeding van zwangere vrouwen en baby's; en weeskinderen helpen.

UNICEF België steunt de actie voor de preventie van de overdracht van hiv/aids van moeder op kind in de provincie Gitega voor zo’n 4.000 vrouwen en kinderen.

Concreet zorgen UNICEF en het ministerie van Volksgezondheid voor:
- de vorming van terreinverantwoordelijken voor hiv/aids;
- het materiaal en de medicijnen voor de opsporing van hiv/aids en de preventie tijdens de zwangerschap en de bevalling;
-de vorming van gezondheidspersoneel en de levering van materiaal en medicijnen om de levens van besmette vrouwen en kinderen te verbeteren.

UNICEF België steunt de preventie van de overdracht van hiv/aids van moeder op kind in de provincie Gitega, voor zo’n 40 000 vrouwen en kinderen.

Tegen 2011 zou het land over 500 gezondheidsdiensten moeten beschikken die de besmetting door hiv bij baby’s zouden moeten kunnen voorkomen. Vandaag zijn dat er amper 50!

Meer informatie over de acties van UNICEF tegen hiv/aids.
Meer informatie over UNICEF in Burundi.