30 jaar kinderrechten

Lees meer

Red jij een kind met je testament?

Gratis testamentgids

Ebola-uitbraak in DRCongo

Help nu

In de kijker

Lees

Wij verdedigen de kinderrechten : toen en nu

In 1989 gebeurde er iets ongelooflijks. Tegen de achtergrond van een veranderende wereldorde kwamen wereldleiders samen en gingen ze een historische verbintenis aan voor de kinderen van de wereld. Ze maakten een belofte aan ieder kind om zijn rechten te beschermen en te realiseren door een internationaal wettelijk kader aan te nemen - het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de rechten van het kind.
Lees meer

Actualiteit

Een open brief aan de kinderen van de wereld

In de aanloop naar de 30ste verjaardag van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind geeft UNICEF's uitvoerend directeur Henrietta Fore acht redenen waarom zij zich zorgen maakt, en acht redenen waarom ze hoopvol is voor de volgende generatie.
Lees meer

Eerste bulk hulpgoederen UNICEF arriveert op getroffen Bahama’s

Bijna 1,5 ton levensreddende hulpgoederen zijn op Nassau geland, op de door de orkaan getroffen Bahama’s. Het gaat om 400.000 waterzuiveringstabletten, enkele 5.000 liter-watertanks en 1.000 jerrycans, bedoeld voor 9.500 kinderen en hun families. Het snel distribueren van de hulpgoederen in de het getroffen gebied is extra moeilijk door de verwoeste infrastructuur. Een geschatte 18.000 […]

Lees meer

Premium Partners

Major Partners