Leef jij voor altijd voort
in het hart van een kind?

Gratis testamentgids

Migranten- en vluchtelingenkinderen in België aan het woord

Luister naar hun stem

Verbeter het leven
van de kinderen wereldwijd
met een maandelijkse gift

Word meter of peter

Steun
met uw bedrijf
kinderen in noodsituaties

Met 30 voor een betere toekomst

In de kijker

Lees

UNICEF schaalt ebola-aanpak in DR Congo op

UNICEF, de overheid van de Democratische Republiek Congo en hun partners zetten honderden gemeenschapswerkers in om het bewustzijn bij kinderen en gezinnen te vergroten over het voorkomen van ebola. De gemeenschapswerkers zullen er een belangrijke rol spelen, omdat ze informatie zullen verstrekken over de vaccinatiecampagne die volgende week van start moet gaan.
Lees meer

Actualiteit

UNICEF slaat alarm: 770.000 kinderen in Congolese regio Kasai acuut ondervoed

BRUSSEL, 11 mei 2018 – Ten minste de helft van alle kinderen jonger dan vijf jaar in de Kasai-regio van de Democratische Republiek Congo - of 770.000 kinderen - zijn acuut ondervoed,. 400.000 kinderen onder hen zijn er erg aan toe en lopen het risico te sterven zegt UNICEF in een vandaag uitgebracht rapport. Het kinderfonds waarschuwt verder dat als er niet snel extra humanitaire hulp komt, het aantal kinderen dat sterft van de honger tot grote hoogten kan stijgen.
Lees meer

Hoe vaccins wereldwijd levens redden

Vaccins redden jaarlijks het leven van 3 miljoen kinderen. Alleen al met het vaccin tegen mazelen werden tussen 2000 en 2016 20 miljoen kinderen gered. Van Afghanistan tot Zuid-Afrika worden kinderen beschermd tegen dodelijke ziektes dankzij vaccinatieprogramma’s. Wist je dat bijna een derde van de overlijdens bij kinderen onder de vijf jaar kunnen voorkomen worden […]

Lees meer

Hoofdpartners

Partners