Leef jij voor altijd voort
in het hart van een kind?

Gratis testamentgids

Verbeter het leven
van de kinderen wereldwijd
met een maandelijkse gift

Word meter of peter

Steun
met uw bedrijf
kinderen in noodsituaties

Met 30 voor een betere toekomst

In de kijker

Lees

Ebola-epidemie in DR Congo: Extra steun om besmetting te voorkomen

“Ze waren met acht en ze zijn allemaal dood,” zegt Dieudonné, een 13-jarige jongen uit Mangina, DR Congo, het epicentrum van de Ebola-epidemie in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Het begon allemaal toen Dieudonné’s moeder ziek werd en stierf. “Toen we mama begroeven, stond de hele familie naast haar lichaam, “ legt de jongen uit. “Niet veel later kregen we allemaal hoofdpijn en diarree.”
Lees meer

Actualiteit

Honderdduizenden kinderen getroffen door supertyfoon Mangkhut

300.000 Fillipijnse kinderen zijn getroffen door supertyfoon Mangkhut. Velen van hen hebben geen huis en geen school meer en verblijven nu in overvolle evacuatiecentra. Op dit moment zijn onze UNICEF-collega’s aan het werk in de ergst getroffen gebieden om de schade op te meten en de nodige hulp te bieden.
Lees meer
UNICEF/UN051120/Khuzaie

Voor ieder kind, een gezonde leeromgeving

Om te kunnen leren, studeren en om zich ten volle te kunnen ontwikkelen, hebben kinderen een kwaliteitsvolle, gezonde leeromgeving nodig. Dit betekent dat ze op school toegang hebben tot veilig water, toiletten en zeep om hun handen te wassen. Veilig water en goed sanitair zijn even belangrijk voor kwaliteitsonderwijs als potloden, boeken en leerkrachten.
Lees meer

Hoofdpartners

Partners