Trefwoorden

Aardbeving en tsunami in Indonesië : vele kinderen in gevaar. Ze hebben onze hulp nodig!

Een verwoestende aardbeving en tsunami hebben vrijdagnacht de stad Palu getroffen, op het eiland Sulawesi in Indonesië. De media melden dat meer dan 1.200 kinderen, mannen en vrouwen zijn omgekomen. Naarmate de uren en dagen vorderen, zal dit aantal verder stijgen.

UNICEF heeft uitgebreide ervaring inzake rampenbestrijding. De tsunami van 2004 die bijna 226 000 slachtoffers maakte in de Indische Oceaan, waaronder 120 000 in Indonesië, heeft ons geleerd dat tsunamis een dodelijke kracht hebben en dat hulpacties moeilijk verlopen. Wij staan klaar om actie te ondernemen, nu reddingsoperaties worden opgestart.

Doe een gift

Uit ervaring weten wij wat er ons te doen staat in de eerstvolgende dagen na een aardbeving en tsunami:

  • Evalueren wat de noden zijn en beslissen hoe we het meest effectief bijstand kunnen verlenen;
  • Onderdak zoeken voor de duizenden families wiens huizen zijn weggevaagd;
  • Vermiste kinderen herenigen met hun families;
  • Zorgen dat families zuiver drinkwater krijgen.

Het is nog te vroeg om de volledige impact van de noodhulp in te schatten, maar wij vragen uw hulp. Door de versperde wegen en de stroomuitval, weten we nog niet hoeveel kinderen er in gevaar zijn.

Vorige maand werd het Indonessiche eiland Lombok getroffen door een reeks dodelijke aardbevingen, waarbij meer dan 500 mensen omkwamen. Wij verwachten dat de humanitaire impact op Sulawesi nog veel groter zal zijn.

UNICEF Indonesië heeft reeds eigen middelen aangewend om te helpen, maar bijkomende fondsen zijn nodig om onmiddelijk hulpgoederen en personeel te plaatse te krijgen om noodhulp te verlenen in de ergst getroffen zones.

Doe een gift

Solidair voor Indonesië

UNICEF België is een actief lid van de vzw Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties, beter bekend als “Consortium 12-12”.
Giften zijn welkom op BE 19 0000 0000 12-12 of online via www.1212.be>> Meer lezen over 1212

Als de opgehaalde fondsen de noden van deze deze ramp overtreffen, vragen we uw vertrouwen. Uw gift zal gebruikt worden om kinderen te helpen die zich in een andere noodsituatie bevinden.