Cigna

 

 

 

Als expert in het beheer van medische plannen is ‘Cigna International Health Services’ overtuigd van de kracht van preventieve gezondheidsmaatregelen. Vandaar dat ze financiële steun verlenen aan het UNICEF-programma ‘Overleving van het kind in verschillende gezondheidszones van de Democratische Republiek Congo’.

Foto3_Maternity-DRC-UNICEF_DianaMrazikova019

 

 

 

 

UNICEF voorziet de opvolging van de ontwikkeling van het kind en de nodige medische verzorging voor duizenden Congolese kinderen die lijden aan ernstige en acute ondervoeding. © UNICEF Germany/Diana Mrazikova

Waar draagt Cigna aan bij ? In samenwerking met UNICEF ontwikkelde de Congolese Overheid een gezondheidskit voor families. Deze worden uitgedeeld aan duizenden Congolese huishoudens. De kit bestaat uit essentiële medicijnen en voedingssupplementen voor zwangere vrouwen, basis medisch materiaal en kortingsbonnen om financiële toegang tot gezondheidsdiensten te vergemakkelijken. Verder stimuleert UNICEF er via de gezondheidscentra een aantal preventieve maatregelen bij families, zoals het wassen van de handen en het geven van exclusieve borstvoeding. UNICEF levert in DR Congo steun aan de overheid voor de Strijd Tegen Malaria en de verdeling van muskietennetten.

 

Meer info