IKEA

Ikea logo

Wanneer opgroeien geen kinderspel is.

«Wereldwijd zijn er vele kinderen die nergens een veilige plek hebben om te spelen. Door oorlog en natuurrampen moeten ze steeds vaker hun woonplaats ontvluchten en zeer gevaarlijke reizen ondernemen. En een nog groter aantal kinderen kan zich nooit uitleven in het plezier van spelen door armoede en vooroordelen. In al deze situaties zijn het de kinderen die het meeste lijden. Het is onze plicht om ons te mobiliseren om ervoor te zorgen dat hun rechten gerespecteerd worden » verklaart Per Heggenes, CEO van de IKEA Foundation.

Talrijke studies bevestigen het belang van spelen voor de fysieke en cognitieve ontwikkeling van het kind. Bewust van het feit dat dit aspect vaak verwaarloosd of weggehoond wordt in de opvoeding van kinderen, ontwikkelt UNICEF programma’s die gericht zijn op spel zowel in noodsituaties als in zijn ontwikkelingsprogramma’s.

Spelen voor verandering!


Het is in deze context dat IKEA in 2016, in samenwerking met verschillende organisaties waaronder UNICEF, het initiatief « Let’s Play for Change »  lanceerde. Hierbij engageert IKEA zich om voor elk verkocht kinderboek of speelgoed één euro te storten. Sinds de start van de campagne in 2016, ontving UNICEF al 10 miljoen euro van de IKEA Foundation om jonge kinderen in de armste gemeenschappen in China, Indië, Indonesië en Kenia de beste start in het leven te geven.

De actie « Let’s Play for Change » die ieder jaar tussen 26 oktober en 24 december gelanceerd wordt, benadrukt de bekommernis van het bekende Zweedse uithangbord om kinderen in hun eerste levensjaren een stimulerende, gezonde en veilige omgeving te bieden om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

IKEA België steunt UNICEF eveneens bij noodsituaties. Het doel : zoveel mogelijk materiaal en hulp sturen naar kinderen en hun families bij rampen. Bij elke noodsituatie die IKEA België ondersteunt, worden de klanten uitgenodigd om op het moment van de betaling van hun aankopen aan de kassa, een gift te doen ten voordele van UNICEF.

Sinds 2000 werken de IKEA groep en UNICEF samen, zowel op lokaal als internationaal niveau.

UNICEF bedankt IKEA en haar talrijke klanten voor hun steun ! 

www.ikea.com