De hele dag – het proces, de boodschappen en creatieve workshops - is samengevat in een visueel verslag dat je hier kan downloaden. De Kinderklimaattop kreeg ook heel wat media-aandacht. Een video-verslag kan je terugvinden op de site van Karrewiet of Niouzz Kids. Ook VRT en RTBF berichtten over de Kinderklimaattop.

De Kinderklimaattop is niet gestopt op 13/11/2023.
 
Na de Kinderklimaattop vertrokken de klimaatexperts en onderhandelaars met alle aanbevelingen naar Dubai voor COP28. Daar bespraken ze hoe we klimaatverandering kunnen tegengaan, ons kunnen aanpassen aan de gevolgen ervan en hoe we kunnen zorgen voor klimaatrechtvaardigheid. 

UNICEF België creëerde ook een speciaal magazine om leerlingen en leerkrachten te informeren over de resultaten van de Kinderklimaattop, wat er tijdens COP28 is besproken en de brede thema’s van klimaatverandering. 

Het magazine vol informatie en spelletjes is beschikbaar in drie versies (NL/FR/NL+FR) en kan op deze pagina gedownload worden.

UNICEF België hoopt met deze publicatie verder het belang van klimaatbewustzijn bij kinderen te benadrukken, en nodigt iedereen uit het magazine aan bod te laten komen in de klas of organisatie.

 

Partnerorganisaties:

MOS Vlaanderen 
TAG – Take Action Global
WWF 
GoodPlanet Belgium
Educaid.be
Vlaamse Jeugdraad 
Forum des Jeunes 
Dienst Klimaatverandering – FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu
NCRK - CNDE