Bernard Sintobin tijdelijk aan het roer van UNICEF België

Olivier Marquet heeft de directie van UNICEF België verlaten wegens gezondheidsredenen. De raad van bestuur heeft Bernard Sintobin ad interim gelast om de algemene directie van de organisatie waar te nemen.

Bernard Sintobin (1952) is geen onbekende in de sector. Na zijn opleiding tot Burgerlijk Ingenieur aan de KUL, was hij 35 jaar actief in het commercieel en algemeen management.  Gelijktijdig had hij jarenlang een actief vrijwillig engagement bij Amnesty International (lid van de mondiale Raad van Bestuur en bijkomende engagementen als International Treasurer, voorzitter van het Finance & Audit Committee en voorzitter van het Remuneration Committee).

Sinds 2016 is hij actief als zakelijk leider bij Wereldmediahuis, de uitgever van MO*magazine en MO.be.

Deze taak zal hij nu tijdelijk combineren met die van CEO van UNICEF België.

Het Belgisch Comité voor UNICEF (of kortweg UNICEF België) is een stichting van openbaar nut die de bevolking informeert over het werk van UNICEF, pleit voor het wereldwijd respect voor de rechten van het kind in België en in de wereld en fondsen inzamelt om de programma’s van UNICEF in het Zuiden te steunen.

Ik beschouw het als een hele eer dat ik UNICEF België op deze manier kan verderhelpen.  In zijn jaarverslag, dat vorige week gepubliceerd werd, benadrukt de organisatie het belang van goed bestuur dat in evenredigheid moet staan met de toewijding van de steeds groter wordende groep donateurs, peters en meters, vrijwilligers, bedrijven en beleidsmakers die UNICEF België steunen.  De uitdagingen zijn niet min.  Dagelijks streeft de organisatie er naar om alle kinderen, waar ze ook wonen, een gelukkige kindertijd te bezorgen en  de kans te geven hun volle potentieel te bereiken. Daar zet ik graag mee mijn schouders onder.”, aldus Bernard Sintobin.

Bernard Sintobin kan rekenen op een team van 39 medewerkers, 600 vrijwilligers en 82.000 Meters en Peters.