Bij ons thuis is het ook soms moeilijk om de rekeningen te betalen. Soms merk ik dat we aan het einde van de maand zijn als er niet meer zoveel in de koelkast staat. Sommige leerlingen moeten zich alleen maar op hun schoolwerk concentreren, terwijl anderen daarnaast ook nog een job moeten zoeken om thuis bij te springen. We hebben maar één bureau. Dat is vooral vervelend nu de examens eraan komen. We kunnen niet allebei op onze slaapkamer studeren. Een van ons studeert dus aan de keukentafel. Op een mijnbouwterrein bij Ouagadougou, Burkina Faso zijn kinderen aan het werk. Ze helpen hun familie om wat bij te verdienen en gaan niet naar school. Miajul is 12. Hij sorteert gevaarlijk plastic afval in Dhaka, Bangladesh en stelt zich zo bloot aan infecties en ziekten zoals COVID-19. Hij moet werken om zijn familie te ondersteunen tijdens de lockdown. Door een golf van gewapend geweld en de sociaal-economische gevolgen van COVID-19 zijn 7,2 miljoen kinderen in de Sahel-regio in nood en hebben ze een gebrek aan voeding, zuiver water en scholing.

Samen met onze ambassadeurs roepen we iedereen (regeringen, instellingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven, scholen, jongeren en het grote publiek) op om samen met ons alles in het werk te stellen om een einde te maken aan kinderarmoede in België en in de wereld en de meest kwetsbare kinderen en gezinnen te beschermen. 

Steun UNICEF, en help kinderen die in armoede opgroeien wereldwijd en in België door Peter of Meter te worden en/of door onze boodschappen rond armoede te helpen verspreiden via social media.