De kinderen van de Centraal Afrikaanse Republiek mogen niet vergeten worden!

Door de brandende actualiteit en de vele noodsituaties overal ter wereld wordt dikwijls vergeten dat de Centraal Afrikaanse Republiek ook in een crisis situatie verkeert en dat de kinderen daar onze hulp dringend nodig hebben!

Een crisis die blijft aanslepen

De burgeroorlog in Centraal Afrika begon in december 2014 met confrontaties tussen de Séléka rebellen en regeringstroepen. Vanaf toen zien we geregeld veel geweld. Begin oktober 2014 is het geweld nog toegenomen vooral in de hoofdstad Bangui.

Ondertussen wordt de situatie voor de bewoners steeds erger. UNICEF vermoedt dat 4,6 miljoen mensen – waarvan 2,3 miljoen kinderen – lijden onder het conflict en ongeveer 2,5 miljoen mensen hebben dringend hulp nodig.

Moeilijke humanitaire werkomstandigheden maar wel degelijk resultaten

De bevolking ter hulp snellen is niet gemakkelijk omdat de hulpverleners zelf ook geconfronteerd worden met gewelddadige optredens. Op 7 oktober 2014 kende het geweld in de hoofdstad een heropflakkering waarbij het personeel van de UNO en het Rode Kruis doelwit waren.
Ondanks de gevaarlijke situatie blijft UNICEF verder werken en concentreert zich op volgende vijf actiepunten:

  • Water en sanitair: In het noordwesten van het land werd de toegang tot zuiver water hersteld voor 55 000 mensen en er werd gezorgd voor sanitaire installaties voor 210 000 mensen;
  • Onderwijs: 78 tijdelijke klassen werden voorzien voor 15 600 kinderen;
  • Gezondheid: wij hebben vaccinatiecampagnes gevoerd en 450 000 vaccins voorzien. We deelden 300 000 muskietennetten uit tegen malaria. Wij voeren actie tegen het HIV/Aids virus;
  • Voeding : wij verdeelden 2 734 therapeutische voedselpakketten voor ondervoede kinderen;
  • Bescherming : UNICEF sensibiliseerde 413 medewerkers in de strijd rond bescherming van kinderen. Wij hebben een programma op touw gezet om gezinnen te herenigen – 45% van de kinderen hebben, dankzij UNICEF, hun familie terug gevonden. Ook zorgden we er voor dat 71% van de gewezen kindsoldaten hun weg naar het gewone leven terug vonden.

Dank zij u allen werd dit mogelijk. Hartelijk dank daarvoor. Spijtig genoeg ontvingen we slechts 46% van de fondsen die uiteindelijk nodig zijn om alle kinderen in deze crisis te kunnen helpen. Er ontbreken nog 35 miljoen euro. Steun ons om alle kinderen te kunnen helpen!

Doe een gift voor de kinderen
Word Meter of Peter

UNICEF RCA
UNICEF RCA
UNICEF RCA
UNICEF RCA
UNICEF RCA