Festivalzomer

Ook deze zomer is UNICEF aanwezig op verschillende festivals!

Festivalzomer 2019

De zomer staat voor de deur! De opblaasbare zwembadjes worden weer van onder het stof gehaald, overal ter lande worden massaal barbecues georganiseerd… en dan zijn er nog de festivals!
UNICEF België staat weer paraat om je een leuke én leerrijke vakantie te bezorgen!

Waar zullen we aanwezig zijn?

  • 4-7 juli: Festival Les Ardentes in Luik
  • 18-21 juli: Francofolies in Spa
  • 25-28 juli: Sfinks Mixed in Antwerpen
  • 3-4 augustus: Festival van Ronquières
  • 23-24 augustus: Bomboclat in Zeebrugge

Voor meer info: hou de agenda goed in de gaten!

>>> In 2018 waren we hier <<<

De festivalzomer van 2018 stond in teken van migranten- en vluchtelingenkinderen. De festivalgangers kregen de kans om een herinneringsfoto te nemen met enkele quotes van migranten- en vluchtelingenkinderen. Onze UNICEF-stand kon je de hele zomer terugvinden op verschillende festivals, van Feest in het Park in Brugge tot het festival in Ronquières.

>>> In 2017 waren we hier <<<

In 2017 brachten meer dan 5000 mensen een bezoek aan de UNICEF-stands op de verschillende festivals! Ze kregen de kans om een herinneringsfoto te nemen, en leerden zo iets bij over de werking van UNICEF. Van de Ardentes in Luik tot het Fête des solidarités in Namen, de hele zomer stond in het teken van kinderrechten!

>>> In 2016 waren we hier <<<

In 2016 hebben we een nieuwe activiteit op onze UNICEF-stand gelanceerd: er wordt een foto genomen met ons nieuwe logo. Tijdens onze 4 festivals werden meer dan 5200 festivalgangers gefotografeerd! Bedankt aan de KIDS UNITED die langs onze stand in Namen zijn gekomen, aan Sabam for Cultur voor haar vrijgevigheid op het festival van Ronquières en aan alle festivalgangers die op onze stand zijn langsgekomen!

>>> In 2015 waren we hier <<<

In 2015 stonden onze geweldige festivalvrijwilligers op verschillende grote Franstalige muziekfestivals klaar om via een leuk wedstrijdspel jullie kennis over UNICEF en de kinderrechten te testen. De mensen beantwoordden met plezier onze drie vragen op de iPad, met de hulp van onze vrijwilligers!

Ruim 2000 festivalgangers namen deel aan deze actie en leerden zo het werk van UNICEF in België en wereldwijd beter kennen. Met een blik op onze zeven prioritaire actiepunten en het Kinderrechtenverdrag bood onze stand de gelegenheid om ons werk voor kinderen en respect voor hun rechten in de wereld te (her)ontdekken.

De respons op de muziekfestivals om ons te ontdekken was massaal, van ‘Couleur Café’ tot ‘Scènes sur Sambre’.

>>> In 2014 waren we hier <<<

In 2014 was UNICEF België op vijf grote zomerfestivals vertegenwoordigd door een team van geëngageerde vrijwilligers!

Het was voor hen dé gelegenheid om een maximum aan ‘stemmen voor de kinderrechten ‘ te verzamelen. Op 20 november 2014 , vierden we de 25e verjaardag van het Kinderrechtenverdrag uit 1989, dat door België werd ondertekend . En toch worden sommige kinderrechten nog altijd niet gerespecteerd, zelfs niet in ons land.
Daarom willen wij onze overheid en toekomstige regeringsleiders eraan herinneren dat België dat verdrag heeft ondertekend en ons land zijn afspraken moet naleven.
Die zomer vroegen wij dan ook om jullie engagement en steun te laten blijken!

Met succes: jullie hebben massaal onze petitie getekend en jullie engagement voor de kinderrechten getoond door onze UNICEF-stand te bezoeken.

Hartelijk bedankt voor al die duizenden handtekeningen!!!

festivals unicef 2014