Henri PFR terug uit Ivoorkust – Meer dan ooit overtuigd !

Officieel benoemd tot Vrijwillig Ambassadeur van UNICEF België

Enkele weken geleden kondigde UNICEF België zijn samenwerking aan met de 23-jarige DJ en componist Henri PFR. Henri’s eerste opdracht werd een missie naar Ivoorkust begin februari.  Samen met enkele donateurs maakte hij er kennis met de UNICEF-acties en de situatie van de kinderen in het land.

UNICEF staat er voor een enorme uitdaging op het vlak van gezondheidszorg, watervoorziening en onderwijs.  In Ivoorkust gaan naar schatting 2 miljoen kinderen niet naar school, gewoonweg omdat er niet genoeg klaslokalen zijn. Als kinderen toch naar school gaan zijn de klassen vaak overbevolkt. Ook heeft het land te kampen met vervuiling.
Ik was erg onder de indruk van de creatieve en innovatieve manier waarop UNICEF naar oplossingen zoekt om deze uitdagingen het hoofd te bieden”, zei Henri.  “In Tumodi-Sakassou bijvoorbeeld, bezochten we een school die volledig is opgetrokken uit gerecycleerde plastic bouwstenen. Hierdoor kunnen 450 kinderen naar school !”

Voor mijn vertrek voelde ik me al heel vereerd dat ik de kans kreeg om UNICEF te helpen in zijn strijd voor de bescherming van de kinderrechten.  Na mijn bezoek aan Ivoorkust ben ik meer dan ooit overtuigd ! Zonder overdrijven, deze reis  was een van de meest memorabele ervaringen uit mijn jonge leven.  Ze deed me inzien hoe bevoorrecht we zijn en hoe belangrijk het is om  – elk op onze manier- een steentje bij te dragen. “

Dit laatste bleef niet in dovemansoren.  Na zijn terugkeer besliste de Raad van bestuur van UNICEF België om Henri PFR officieel te benoemen tot “Vrijwillig Ambassadeur van UNICEF België”.

Hiermee voegt Henri PFR zich bij de drie andere vrijwillige ambassadeurs van UNICEF België: Helmut Lotti, Tom Waes en Nafi Thiam.

Olivier Marquet, algemeen directeur van  UNICEF België kijkt alvast uit naar de samenwerking met Henri PFR : “Zijn populariteit, creativiteit en jeugdig enthousiasme zijn belangrijke troeven die van Henri PFR de perfecte ambassadeur maken om het jongere publiek in ons land aan te spreken en te motiveren rond onze doelstellingen.”

De ambassadeurs worden aangesproken om bepaalde activiteiten of campagnes te ondersteunen in het kader van de strategische planning, maar kunnen ook zelf initiatieven nemen om in overleg met UNICEF België de prioriteiten op financieel vlak en op het vlak van pleidooiwerk voor kinderrechten te ondersteunen.

Henri is alleszins zeer opgetogen met de benoeming: “Ik heb het geluk dat ik mijn jeugddroom heb kunnen waarmaken via muziek. Als ik kinderen kan helpen om hun dromen te realiseren , zou me dat enorm blij en trots maken.” aldus Henri PFR.