Het groot Kinderrechtenfeest in aanwezigheid van Koningin Mathilde

Op donderdag 20 november vierde Hare Majesteit Koningin Mathilde samen met UNICEF België, Plan België en 400 kinderen de 25ste verjaardag van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind.

Een goed gevulde ochtend voor kinderen

Meer dan 400 kinderen van de UNICEF Wereldklassen en de Kinderrechtenklassen van Plan België kwamen naar het feest en dansten voor de koningin in het ADEPS sportcentrum van Auderghem.

De dag begon zeer sportief onder begeleiding van enkele monitors van het sportcentrum. Nadien mochten ze voor al hun vragen en zorgen terecht bij de Kinderrechten Commissaris Bernard De Vos en Bruno Vanobbergen.

“In geval van echtscheiding , hoe vaak kunnen kinderen hun vader zien ? ”
“Zelfs al heb ik een lichamelijke handicap, ik heb de mentale capaciteit om naar een gewone school te gaan, dus waarom moet ik dan naar een gespecialiseerde school? De mogelijkheden zijn echt beperkt.”

Le moment supreme – Aankomst van Koningin Mathilde

Omstreeks 13u wachten de kinderen ongeduldig op de aankomst van onze Koningin Mathilde. Het langverwachte moment was eindelijk daar. Koningin Mathilde kon rekenen op een uitbundig applaus en gejuich van de kinderen. Ze ontvangt een boeket van de 13-jarige Zheyab.

Na gesprekken met enkele belangrijke mensen die zich bezighouden met de Kinderrechten in België, sprak de Koningin de kinderen aan:

“Het is een immens genoegen om te zien dat velen van jullie vandaag aanwezig zijn om de 25ste verjaardag van het Verdrag te vieren. Een verdrag dat alle kinderen dezelfde rechten geeft, zowel meisjes als jongens , waar ze ook geboren zijn, ongeacht hun nationaliteit of religie [ … ] Samen met jullie leerkrachten, zijn jullie de ware ambassadeurs van de rechten van het kind. Tijdens jullie Wereldklassen en de Kinderrechtenklassen, zijn jullie bijzonder gevoelig voor de rechten van het kind.”

Om de aanwezigheid van de koningin te eren en om de dag af te sluiten, dansten de kinderen een flashmob op het nummer van ” Magic in the Air ” van de groep Magic System en zanger Chawki.

Hier zijn enkele foto’s van het evenement. Jij kan alle foto’s hier kijken

UNICEF
UNICEF
UNICEF
UNICEF
UNICEF
UNICEF