Kunstverkoop UNICEF groot succes

"UNICEF: Contemporary Art in Belgium" brengt 240.000 euro op voor kinderen.

De UNICEF kunstverkoop die plaatsvond op zondag 14 september in veilinghuis Cornette de Saint Cyr was een groot succes. De verkoop van bijzondere kunstwerken bracht 242.900 euro op die integraal UNICEF-projecten in de DR Congo en India zullen ondersteunen.

In samenwerking met veilinghuis Cornette de Saint Cyr organiseerde UNICEF België voor de eerste maal een bijzondere veiling waarbij kunstwerken van 45 bekende en minder bekende nationale en internationale kunstenaars uit België een werk doneerden aan de kinderrechtenorganisatie.

Met werken van gerenommeerde kunstenaars als Borremans, Lafontaine, Fabre en Alechinsky was sprake van een uitzonderlijke gelegenheid voor kunstliefhebbers om een origineel stuk in huis te halen.

Waar gaat het geld naartoe?

Met de helft van de opbrengst zal UNICEF onderwijsprojecten voor kinderen in India ondersteunen. In India gaan 8 miljoen kinderen niet naar school, waarvan meer dan de helft meisjes zijn. Vele kinderen die niet naar school gaan, komen uit kwetsbare sociale groepen. UNICEF werkt dagdagelijks om ervoor te zorgen dat elk kind naar school kan gaan en om de kwaliteit van het Indische onderwijs op te krikken.

De overige 141.450 euro zullen naar projecten in de Democratische Republiek Congo gaan. Hiermee kunnen we investeren in basisgezondheidsprogramma’s. In Congo hebben slechts vier kinderen op tien toegang tot gezondheidszorg, de komende drie jaar wil UNICEF deze situatie drastisch verbeteren.

We zijn bijzonder verheugd dat de kunstwereld zich belangeloos heeft ingezet voor het welzijn van kwetsbare kinderen en bedankt de kunstenaars, genereuze kopers, de partners en deelnemers die ervoor gezorgd hebben dat dit evenement een succes werd.