Verfrissend digitaal lesmateriaal dat via verschillende thema’s kinderrechten in je klas brengt

 

 

 

 

 

Alles wat je als leerkracht nodig hebt om lessen op te bouwen die een directe link hebben met de eindtermen én waarbij kinderrechten centraal staan! Bord vol Kinderrechten is een gloednieuwe interactieve leeromgeving met een schat aan educatief materiaal en lesvoorbereidingen.
Je vindt er diverse kant-en-klare activiteiten om participatief aan de slag te gaan met je klas. Met lesfiches, video’s, audiofragmenten, werkbladen, presentaties en verdiepende digitale oefeningen. Alle materialen verschijnen met 1 muisklik op het scherm. Om al spelend, onderzoekend, kijkend, quizzend, lezend, zingend of knutselend aan de slag te gaan rond kinderrechten.

Neem er dus zeker eens een kijkje en ontdek hoe leuk en eenvoudig het is om kinderrechten in jouw klas tot leven te brengen!

Download de bijbehorende brochure en affiche voor in de klas of bestel deze gratis via ons documentatie aanvraag-formulier.

Dit leerplatform kan ook ingezet worden met een minimum aan digitale media in de klas.

Contacteer ons via info@unicef.be  indien je vragen hebt bij deze leeromgeving. Schrijf je in als Wereldklas en ontvang automatisch ons educatief materiaal!

Enkele indrukken:

De methodieken kwamen tot stand in samenwerking met 20 klassen en zijn erop gericht om participatie te bevorderen in de klas. De reacties van enkele leerkrachten die reeds aan de slag gingen met Bord vol Rechten:

“Bevordert autonomie en zelfstandigheid vooral bij het werken met tablets.”
“Ontwikkeld en getest met de leerlingen!”
“Ludiek!”
“Nieuwsgierigheid en kritische geest worden opgewekt.”
“Rijkdom van leuke activiteiten voor leerlingen doorheen het hele schooljaar!”
“Spreekt tot de verbeelding waardoor je veel mogelijkheden hebt.”
“Kinderrechten laat niemand koud. Kan leerkrachten over de schreef halen om toch met digibord te gaan werken.”

Vlaanderen_verbeelding werktAP_basislogo vormen vzwLOGO_DIE_KEURE