Verfrissend digitaal lesmateriaal dat via verschillende thema’s kinderrechten in je klas brengt

 

 

 

 

 

Alles wat je als leerkracht nodig hebt om lessen op te bouwen die een directe link hebben met de eindtermen én waarbij kinderrechten centraal staan! Bord vol Kinderrechten is een gloednieuwe interactieve leeromgeving met een schat aan educatief materiaal en lesvoorbereidingen.
Je vindt er diverse kant-en-klare activiteiten om participatief aan de slag te gaan met je klas. Met lesfiches, video’s, audiofragmenten, werkbladen, presentaties en verdiepende digitale oefeningen. Alle materialen verschijnen met 1 muisklik op het scherm. Om al spelend, onderzoekend, kijkend, quizzend, lezend, zingend of knutselend aan de slag te gaan rond kinderrechten.

Neem er dus zeker eens een kijkje en ontdek hoe leuk en eenvoudig het is om kinderrechten in jouw klas tot leven te brengen!

Download de bijbehorende brochure en affiche voor in de klas of bestel deze gratis via ons documentatie aanvraag-formulier.

Dit leerplatform kan ook ingezet worden met een minimum aan digitale media in de klas.

Opgelet! Om gebruik te maken van het materiaal ‘Bord vol rechten’ moet je de flashplayer installeren. Je vindt de link naar deze software hier. Indien je moeilijkheden ondervindt om op de omgeving te geraken, volg dan het stappenplan onderaan deze pagina of laat ons iets weten indien het niet lukt.

Contacteer ons via info@unicef.be  indien je vragen hebt bij deze leeromgeving. Schrijf je in als Wereldklas en ontvang automatisch ons educatief materiaal!

Enkele indrukken:

De methodieken kwamen tot stand in samenwerking met 20 klassen en zijn erop gericht om participatie te bevorderen in de klas. De reacties van enkele leerkrachten die reeds aan de slag gingen met Bord vol Rechten:

“Bevordert autonomie en zelfstandigheid vooral bij het werken met tablets.”
“Ontwikkeld en getest met de leerlingen!”
“Ludiek!”
“Nieuwsgierigheid en kritische geest worden opgewekt.”
“Rijkdom van leuke activiteiten voor leerlingen doorheen het hele schooljaar!”
“Spreekt tot de verbeelding waardoor je veel mogelijkheden hebt.”
“Kinderrechten laat niemand koud. Kan leerkrachten over de schreef halen om toch met digibord te gaan werken.”

Indien u problemen ondervindt, hierbij het stappenplan voor toegang tot de omgeving:

  1. Open Chrome
  2. Surf met Chrome naar dit adres: chrome://settings/content/flash
  3. Voeg bij de sectie “Toestaan” volgende 2 sites toe, telkens via de knop ‘Toevoegen’:
  4. Ververs de pagina van het Bord vol kinderrechten via CTRL+F5 – nu zou het wel moeten lukken om de onderdelen in te laden
  5. Zijn er toch nog problemen, kijk dan ook even na of pop-ups en Javascript toegestaan worden (desgewenst kan je hier ook de sites toevoegen als uitzonderingen, mocht je deze 2 zaken niet helemaal actief willen zetten).

Vlaanderen_verbeelding werktAP_basislogo vormen vzwLOGO_DIE_KEURE