Start to Kinderrechten

Wil jij als lerarenopleider samen met jouw studenten stilstaan bij en leren over kinderrechten? Start to Kinderrechten biedt kant-en-klaar achtergrondinformatie en werkvormen aan rond kinderrechten voor alle docenten en hun toekomstige leraren.

Start to Kinderrechten” reikt lerarenopleiders inspiratie en divers materiaal aan om aan de slag te gaan met hun studenten rond de thema’s kinderrechten en participatie met het oog op gelijke onderwijskansen.

“Start to Kinderrechten” biedt online laagdrempelig en gebruiksvriendelijk materiaal om met jouw studenten te werken rond kinderrechten in de opleiding of stil te staan bij kinderrechten in de opleiding. Aan de hand van getuigenissen, inspiratiemateriaal, reflectie, info en visieteksten, kan je dit thema concreet binnenbrengen in jouw opleiding.

 

 

 

 

Heb je vragen? Wil je graag meer weten?

Stel je vraag aan UNICEF België via info@unicef.be

Stel je vraag aan docenten in de lerarenopleiding: nele.willems@ap.be, lector lerarenopleiding AP of nele.willems@keki.be, stafmedewerker KeKi katrien.demaegd@hogent.be, opleidingshoofd HOGENT

 

Start to Kinderrechten” is een samenwerking van AP HOGESCHOOL ANTWERPEN, HOGENT, KeKi en UNICEF België. Graag bedanken we ook het Steunpunt Diverstiteit en Leren, Wouter Bulckaert, Luk Dewulf en Daniëlle Kole voor hun bijdragen. Dank u wel voor de samenwerking!