Educatief materiaal bestellen

Trefwoorden

Wij stellen gratis een gevarieerd aanbod aan educatief materiaal ter beschikking. Deze zijn voornamelijk gericht tot leerkrachten vanaf de tweede graad van het lager onderwijs.

Rechten van kinderen in migratie

Die migratiecrisis die we momenteel op wereldvlak meemaken heeft belangrijke effecten op de rechten van kinderen, net zoals op de realiteit van leerkrachten in hun klas(sen). Vanuit die vaststellingen lanceert UNICEF België een pedagogische campagne rond de rechten van kinderen in migratie.

Een pedagogisch dossier “Rechten van kinderen in migratie. Van DRC tot België” werd samengesteld. Dit hulpmiddel voor leerkrachten uit de 2e en 3e graad van de lagere school moet leerkrachten helpen die hun leerlingen meer begrip willen bijbrengen over de wereld waarin ze leven.

Het dossier bestaat uit een theoretisch kader voor de leerkracht, voorstellen van activiteiten voor in de klas en werkbladen voor de leerlingen.

Schrijf je gratis in als Wereldklas en ontvang zo automatisch dit educatief aanbod!

Educatief materiaal bestellen

(zie hierbeneden voor illustratie)

  25 jaar kinderrechten!    Kindsoldaten  brochure leerkrachten UNICEF 2015LR fiche Participatie NL2Thematische fiche UnicefKidsGender FicheDe wereld die we willen

Poster-SDG1-e1448964356796  Brochure Die Keure leerkrachten web-1  A1 affiche KR web