Meter of peter worden van een kind?

UNICEF stelt niet voor om meter of peter te worden van één kind. UNICEF stelt voor om meter of peter te worden van alle kinderen wereldwijd.

Waarom?

Na ruim 70 jaar inspanningen en ervaring in dit domein zijn we ervan overtuigd dat individuele sponsoring of peterschap niet de meest doeltreffende manier is om het leven van de kinderen wereldwijd te verbeteren.

Op de vijf continenten zijn er kinderen die honger hebben, die niet naar school kunnen en voor wie niet wordt gezorgd, hoofdzakelijk door armoede. In plaats van elk kind individueel te sponsoren, steunt UNICEF hele gemeenschappen om zo de armoede te bestrijden waar de kinderen het slachtoffer van zijn. We versterken de capaciteiten van deze gemeenschappen en bouwen ze verder uit op alle niveaus om de ongelijkheid tussen de kinderen wereldwijd weg te werken.

Zo wordt elk kind geboren met dezelfde kansen, waar zijn ouders ook wonen.

UNICEF werkt dankzij een programma van Meters en Peters waarmee je alle kinderen in nood over de hele wereld op elk moment kunt helpen via een maandelijkse gift.

Als UNICEF Meter of Peter gaat jouw hulp veel verder dan gewone individuele sponsoring of een eenmalige gift. We hebben een totaalbeeld van de noden van de kinderen en werken samen met verschillende partners zoals gemeenschappen, overheden, ondernemingen en niet-gouvernementele organisaties om te zorgen dat de rechten en noden van elk kind worden gerespecteerd.

Word Meter of Peter