De rol van de UNICEF Ambassadeurs

Trefwoorden

UNICEF was de allereerste humanitaire organisatie die een beroep deed op beroemdheden om zijn acties bij het grote publiek bekend te maken.

Danny Kaye mocht zichzelf de pionier noemen van de ‘goodwill’ Ambassadeurs. Tussen 1954 en 1987 bezocht hij wereldwijd UNICEF-projecten en leerde het publiek op die manier het werk van het Kinderfonds kennen. Hij gaf de fakkel door aan Audrey Hepburn. Zij effenden het pad voor talloze beroemdheden die sindsdien de rol van UNICEF Ambassadeur op zich namen. De lijst van internationale, nationale en regionale beroemdheden bestaat uit mensen van alle horizonten.

De vele UNICEF Ambassadeurs dragen hun steentje bij op heel diverse manieren. Wat ze allemaal gemeen hebben, is hun wens om het leven van kinderen wereldwijd te verbeteren. Wanneer UNICEF met bekende personen samenwerkt, is dat omdat zij hun toewijding aan onze missie al bewezen hebben.

Beroemdheden kunnen de aandacht van de wereld vestigen op de noden van kinderen, zowel in eigen land als tijdens het bezoeken van programma’s op het terrein. Ze kunnen zich rechtstreeks richten tot zij die de zaken echt kunnen veranderen. Door gebruik te maken van hun talent en bekendheid kunnen ze fondsen inzamelen en een stem voor kinderen zijn, door de UNICEF boodschap te steunen.

Er zijn internationale Ambassadeurs die UNICEF steunen, en nationale Ambassadeurs die bijdragen aan de bekendheid van het werk van de Nationale Comités voor UNICEF, zoals UNICEF België. Ze spannen zich allemaal in op vrijwillige basis.