Helmut Lotti, vrijwillig Ambassadeur van UNICEF België

De populaire zanger Helmut Lotti werd in 1997 vrijwillig Ambassadeur van UNICEF België.

Sindsdien bracht hij al een heel aantal bezoeken aan UNICEF-projecten op het terrein. Zo trok hij naar Mozambique, Namibië, Rusland, Burundi en Haïti. In Namibië en Rusland bezocht hij projecten rond aidspreventie en steun aan kinderen getroffen door aids. In 2005 wordt Helmut peter van de campagne “Voor alle kinderen, samen tegen aids”.

Door de jaren heen stelt Helmut ook regelmatig zijn muzikale talenten ten dienste van UNICEF en de kinderen. Zo zong hij in 2008 op het “Stars for Europe”-concert aan de voet van het Brusselse Atomium en nam hij in 2010 deel aan het concert “Haïti Lavi 12-12”, georganiseerd voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

In 2012 en 2013 was Helmut Lotti aanwezig op een heleboel evenementen : de persconferentie die de actie « Thee voor Syrië » van het Consortium 12-12 lanceerde, de uitzending van de Beau Vélo de Ravel, de lancering van de MontBlanc vulpen waarvan de opbrengst naar UNICEF gaat, de ING dag in het Boudewijnstadion.

Helmut laat ook zijn sportieve kant zien, en deed voor UNICEF onder andere mee aan de 24 Hours Cycling in Zolder, de 20 km van Brussel, de Starwood Bike Ride, de Stair Climbing Race van het Sheraton hotel, en het na-tour criterium in Sint-Niklaas.

Zijn getuigenis:

“Ik heb in Mozambique, Namibië, Rusland, Burundi en Haïti met eigen ogen gezien hoe doeltreffend UNICEF werkt. Die bezoeken hebben me er nog meer van overtuigd dat ik de goede keuze gemaakt heb. Ik ben Peter van de organisatie, omdat ik op die manier structureel kan meehelpen. Ik zou het fantastisch vinden, mocht u ook UNICEF steunen. Want de kinderen hebben uw hulp nodig! Word ook Meter of Peter van UNICEF.”

► Officiële website van Helmut Lotti
Helmut Lotti op Facebook