Henri PFR en UNICEF Belgie bundelen krachten

De 23 jarige DJ, muzikant en componist Henri PFR werd benoemd tot “UNICEF ambassadeur”.

Henri PFR werkt met UNICEF België samen om de bekendheid van onze organisatie te vergroten en kinderrechten in de kijker te zetten bij het jonge publiek.

Bijgenaamd ‘Le Petit Prince des Platines’ of “De Kleine Prins van de Draaitafels”, is Henri PFR op korte tijd uitgegroeid tot een nieuwe sensatie in de electro scene made in Belgium.

Op 14-jarige leeftijd al had Henri, na een klassieke opleiding piano en notenleer, belangstelling voor elektronische muziek. Zijn eerste mixtape Summer Memories werd maar liefst 70 miljoen keer bekeken op het YouTube-kanaal ‘La Belle Musique’. Hiermee kwam hij in het gezichtsveld van het beroemde label Armada van Armin Van Buuren, waarmee hij zijn eerste twee singles uitbracht.

Daarna volgde een samenwerking tussen Henri PFR en de Duitse producer Robin Schulz voor de titels “Sugar” en “Wave Goodbye”. Bij Sony Music volgde “Until The End” waarmee Henri PFR enkele maanden op rij in de charts stond en waarvoor hij een platina plaat in ontvangst mocht nemen.

Tijdens de editie van 2018 van de D6bels Music Awards was hij de grote winnaar en ook in 2019 viel Henri PFR dit jaar in de prijzen in de categorie “Dance & electro”. Zijn singel “In the mood” werd ook verkozen tot ‘Hit van het jaar’.

De naam Henri PFR is nu prominent aanwezig op de posters van de grootste festivals (Ultra Music Festival, Tomorrowland, Lollapalooza, …) en wereldwijd gekend.

Met zijn gekende spontaniteit en enthousiasme aanvaardde Henri PFR onze vraag om zich bij onze organisatie aan te sluiten.

“Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om UNICEF te helpen in zijn strijd voor de verbetering van het welzijn van kinderen over de hele wereld. Dat ik op die manier mijn steentje bijdraag aan de samenleving is heel belangrijk voor mij. Ik heb het geluk dat ik mijn jeugddroom heb kunnen waarmaken via muziek. Als ik kinderen kan helpen om hun dromen te realiseren , zou me dat enorm blij en trots maken.” aldus Henri PFR.

Henri’s eerste opdracht was een missie naar Ivoorkust van 4 tot 10 februari 2019. Samen met enkele peters en meters maakte hij er kennis met het werk van UNICEF en de situatie van de kinderen in het land.

Doe een gift voor de kinderen in Ivoorkust via de actiepagina van Henri PFR

In Ivoorkust staan UNICEF en zijn partners voor enorme uitdagingen.  Niet enkel op het vlak van gezondheidszorg en de toegang tot zuiver water, maar ook op het vlak van onderwijs.  Naar schatting 2 miljoen kinderen in Ivoorkust gaan niet naar school doordat er een tekort aan klasloklalen is.

Het bezoek van Henri PFR aan Ivoorkust was te volgen via Henri PFR’s eigen Instagram account en via de sociale mediakanalen van UNICEF België (Twitter, FaceBook en Instagram).

Meer over UNICEF in Ivoorkust