Henri PFR en UNICEF Belgie bundelen krachten!

De 23 jarige DJ, muzikant en componist Henri PFR werd vandaag benoemd tot “UNICEF supporter”. In die hoedanigheid zal hij met UNICEF België samenwerken om de bekendheid van de organisatie bij het jonge publiek te vergroten en het enthousiasme rond kinderrechten aan te wakkeren.

Henri PFR , bijgenaamd ‘Le petit Prince des Platines’ of “De Kleine Prins van de Draaitafels”, is op korte tijd uitgegroeid tot een nieuwe sensatie in de electro scene in België.

Op 14-jarige leeftijd al begon Henri, na een klassieke opleiding piano en notenleer, belangstelling te tonen voor elektronische muziek. Zijn eerste mixtape Summer Memories werd maar liefst 70 miljoen keer bekeken op YouTube. Hiermee kwam hij in het gezichtsveld van het beroemde label Armada van Armin Van Buuren, waarmee hij zijn eerste twee singles uitbracht.

Daarna volgde een samenwerking tussen Henri PFR en de Duitse producer Robin Schulz voor de titels “Sugar” en “Wave Goodbye”. Bij Sony Music volgde “Until The End” waarmee Henri PFR enkele maanden op rij in de charts stond en waarvoor hij een platinum plaat in ontvangst mocht nemen.

Tijdens de vorige editie van de D6bels Muisic Awards was hij de grote winnaar en ook dit jaar viel  Henri PFR in de prijzen in de categorie “Dance & electro”.  Zijn singel “In the mood” werd verkozen als “Hit van het jaar”.

De naam Henri PFR is prominent aanwezig op de posters van de grootste festivals (Ultra Music Festival, Tomorrowland, Lollapalooza, …) en hij is wereldwijd gekend.

Met zijn gekende spontaniteit en enthousiasme aanvaardde Henri PFR onze vraag om zich bij onze organisatie aan te sluiten.

Henri’s eerste opdracht wordt een missie naar Ivoorkust van 4 tot 10 februari. Samen met enkele donateurs zal hij er kennismaken met het werk van UNICEF en de situatie van de kinderen in het land. UNICEF en zijn partners staan er voor enorme uitdagingen.  Niet enkel op het vlak van gezondheidszorg en de toegang tot zuiver water maar ook op het vlak van bescherming en onderwijs.  Naar schatting 2 miljoen kinderen in Ivoorkust gaan niet naar school omdat er een tekort aan klaslokalen is.

“Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om UNICEF te helpen in zijn strijd voor de verbetering van het welzijn van kinderen over de hele wereld.  Dat ik op die manier mijn steentje bijdraag aan de samenleving is heel belangrijk voor mij.  Ik heb het geluk dat ik mijn jeugddroom heb kunnen waarmaken via muziek. Als ik kinderen kan helpen om hun dromen te realiseren , zou me dat enorm blij en trots maken.” aldus Henri PFR.

Het bezoek van Henri PFR aan Ivoorkust zal vanaf 4 februari te volgen zijn via Henri PFR’s eigen Instagram account ( @henripfr ) en via de sociale mediakanalen van UNICEF België (Twitter, FB en Instagram).