Provincie Antwerpen en UNICEF België ijveren samen voor onderwijs, milieu en gendergelijkheid

Luk Lemmens, Eerste Gedeputeerde van de Provincie Antwerpen overhandigde vandaag een cheque van 200.000 euro aan UNICEF Belgïe directeur Koen van Bockstal.  Deze steun van de Provincie Antwerpen is bestemd voor het project ‘Klaslokalen bouwen uit gerecycleerd plastic’ in Ivoorkust.

UNICEF en Conceptos Plasticos, een sociale onderneming uit Colombia, bouwden in Abidjan een fabriek die werkgelegenheid biedt aan vrouwen die in armoede leven. Plastic afval dat wordt ingezameld in Ivoorkust wordt er gerecycleerd tot bouwstenen. De eenvoudig te monteren, duurzame en goedkope bouwstenen zullen vervolgens worden gebruikt voor de bouw van klaslokalen.

Het scholenproject in Ivoorkust biedt een slimme oplossing op maat voor één van de belangrijkste uitdagingen waarmee de kinderen en gemeenschappen in Afrika worden geconfronteerd: nl. de toegang tot onderwijs van goede kwaliteit. Met de steun van de Provincie Antwerpen aan dit unieke project kunnen UNICEF en zijn partners  de nodige klaslokalen bouwen om elk schooljaar 200 kinderen in de Ivoorkust kans op onderwijs te bieden én bovendien op duurzame wijze bij te dragen tot de ontwikkeling van de plaatselijke gemeenschappen. Waarvoor alvast onze dank !” aldus Koen van Bockstal, algemeen directeur van UNICEF België.

Aan de realisatie van deze klaslokalen wordt ook een ‘groen schoolconcept’ gelinkt, met aandacht voor het gebruik van zonnepanelen, de aanplanting van tuinen en bomen en een sensibilisatieprogramma voor groenere & kindvriendelijke gemeenschappen.

Met het nieuwe mondiaal beleid van de provincie Antwerpen wordt gekozen voor minder versnippering en een maximale inzet van middelen. Duurzaamheid is daarbij een rode draad. De samenwerking met UNICEF rond het project ‘Klaslokalen bouwen uit gerecycleerd plastic’ in Ivoorkust beantwoordt aan deze doelstelling”, zegt gedeputeerde Luk Lemmens.

Lees HIER meer over het scholenproject in Ivoorkust