Jaarverslag

OJaarverslag UNICEF 2015ns jaarverslag 2015 is er!

De moeite waard om te doorbladeren: dit document bevat heel wat informatie voor wie wil weten waar wij bij UNICEF België op een jaar tijd nu eigenlijk allemaal mee bezig zijn.

Bekijk ons jaarverslag

De inkomsten en uitgaven van UNICEF België …

Omdat onze werking simpelweg niet zou bestaan zonder jullie, vinden we het eerst en vooral heel belangrijk om iedereen die ons steunt, een duidelijk antwoord te geven op de vraag “Wat doet UNICEF met mijn geld?

Daarom neemt dit verslag onze uitgaven en inkomsten gedetailleerd onder de loep en legt het in klare taal uit wat al die cijfers precies betekenen.

Toch nog een vraag over de manier waarop we onze inkomsten en uitgaven beheren? Contacteer ons via mail en we geven je graag een antwoord.

…. een XXL team dat het verschil maakt …

Donateurs, bedrijven, vrijwilligers, beleidsmakers, leerkrachten, ambassadeurs … Elke dag opnieuw zien we dat de mensen achter UNICEF België ervoor zorgen dat we écht het verschil kunnen maken voor kinderen in België en in de wereld. Daarom vonden we het tijd om al die mensen ook eens aan het woord te laten!

In het jaarverslag kom je dus niet alleen te weten wat we afgelopen jaar allemaal hebben bereikt op vlak van fondsenwerving voor de UNICEF programma’s en sensibilisering rond het belang van kinderrechten, maar leer je ook onze werking én het XXL team van mensen achter UNICEF België die dat alles mogelijk maakten, beter kennen.

… en nog zoveel meer!

Wist je bijvoorbeeld dat we in 2015 dankzij jullie steun meer dan 15 miljoen euro rechtstreeks hebben kunnen inzetten op de programma’s voor kinderen wereldwijd én in ons land?

Dat UNICEF oorspronkelijk werd opgericht om hulp te bieden aan kinderen in Europa en China die slachtoffer werden van de Tweede Wereldoorlog?

Dat 2015 voor UNICF als kinderrechtenorganisatie een speciaal jaar was omdat de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, met ambitie om tegen 2030 alle armoede en ongelijkheid uit de wereld te bannen, werden gelanceerd?

Dat alles en nog veel meer kom je te weten via het jaarverslag: we wensen je veel leesplezier toe!

© UNICEF/UNI187621/Khuzaie
© UNICEF/UNI187621/Khuzaie

 UNICEF België in 2015 in beeld

©UNICEF/FrankDejongh
©UNICEF/FrankDejongh

Missie naar Ivoorkust met Tatiana Silva (vrijwillig ambassadrice van UNICEF België) in het kader van een partnerschap met Sunlight (UNILEVER). Bezoek aan de WaSH-programma’s die er worden ondersteund door de gemeenschap. © UNICEF België/Frank Dejongh

© UNICEF België
© UNICEF België

Draaidag van het campagnefilmpje “Wat als … kinderrechtenorganisaties niet bestonden?” dat door bijna 2 miljoen personen werd bekeken. De video wijst het groot publiek op de plaats en het belang van de kinderrechten binnen de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Missie van Koningin Mathilde naar Ethiopië in november 2015. ©UNICEF Ethiopia/2015/Ayene
©UNICEF Ethiopia/2015/Ayene

Missie van Koningin Mathilde naar Ethiopië in november 2015.

Stair Climbing for Unicef event 2015-11-29

Een dappere sportieveling bij de start van de Stairclimbing Race onderaan de 466 trappen van de 30 verdiepingen van het Sheraton Rogier Hotel (Brussel). Dit sportieve evenement kadert in de actie “Road to awareness” t.v.v. UNICEF.

© UNICEF België
© UNICEF België

Vrijwillig ambassadeur Tom Waes tijdens een interview over zijn deelname aan de Midzomernachtrun van Gent.

© UNICEF België/Benoît Melebeck
© UNICEF België/Benoît Melebeck

Bezoek aan de UNICEF-programma’s in Burkina Faso in het kader van een coproductie met RTBF -programma Code aventure.

©UNICEF/VierTV
©UNICEF/VierTV

Missie naar de Democratische Republiek Congo met Joke Devynck en Sven De Leijer. Coproductie met VIER voor de uitzending “VIER voor UNICEF”.

©Olivier Pirard
©Olivier Pirard

Presentator en sportjournalist Stéphane Pauwels met Syrische kinderen in een vluchtelingenkamp in Libanon. Coproductie met RTL-TVI voor de uitzending “L’enfance sacrifiée”.

Onze vorige jaarverslagen

Jaarverslag 2014
Jaarverslag 2013
Jaarverslag 2012
Jaarverslag 2011
Jaarverslag 2010
Jaarverslag 2009
Jaarverslag 2008