Publicaties van UNICEF België

Hieronder vind je de rapporten die UNICEF België publiceert over de situatie van kwetsbare kinderen en jongeren in België en in de wereld

Position Papers

Capture3

UNICEF België publiceert regelmatig position papers waarin we ons standpunt rond een bepaald kinderrechtenprobleem aan het beleid overmaken.

Een overzicht van een aantal van deze postion papers:

 

 

 

Terugkeer van kinderen en grenscontroles

Hervorming asielprocedure

Het recht van kinderen op gezinshereniging

Opvangcondities

Mensenhandel en mensensmokkel

Alternatives to Immigration Detention of Children (EN)

Child Notices

UNICEF België werkte samen met UNICEF Nederland en UNICEF Zweden om landenrapporten te maken  waarin de situatie van kinderen in landen van herkomst wordt beschreven.

Dit zijn landen waar vluchtelingen- en migrantenkinderen vandaan komen. Deze landenrapporten zijn bedoeld om meer informatie te geven over de situatie van kinderen die naar Europa gevlucht zijn.

Child Notice SudanChild Notice Soedan

De Child Notice geeft achtergrondinformatie over de situatie van kinderen in Soedan. Het gaat om informatie over de toegankelijkheid van basisrechten als gezondheidszorg, voedsel, bescherming en onderwijs. Ook bevat het rapport informatie over schadelijke praktijken.

Download het rapport

Download de Nederlandse samenvatting

 

Child Notice AfghanistanChild Notice Afghanistan

De Child Notice geeft achtergrondinformatie over de situatie van kinderen in Afghanistan.  Het gaat om informatie over de toegankelijkheid van basisrechten als gezondheidszorg, voedsel, bescherming en onderwijs. Ook bevat het rapport informatie over schadelijke praktijken.

Download het rapport

Download de Nederlandse samenvatting

Child Notice AlbaniChild Notice Albanië

De Child Notice geeft achtergrondinformatie over de situatie van kinderen in Albania. Het gaat om informatie over de toegankelijkheid van basisrechten als gezondheidszorg, voedsel, bescherming en onderwijs. Ook bevatten de rapporten informatie over schadelijke praktijken..

Download het rapport

Download de Nederlandse samenvatting

Capture1Child Notice Marokko

De Child Notice geeft achtergrondinformatie over de situatie van kinderen in Marokko. Het gaat om informatie over de toegankelijkheid van basisrechten als gezondheidszorg, voedsel, bescherming en onderwijs. Ook bevat het rapport informatie over schadelijke praktijken.

Download het rapport

Download de Nederlandse samenvatting

 

Capture2Child Notice Guinee

De Child Notice geeft achtergrondinformatie over de situatie van kinderen in Guinea.  Het gaat om informatie over de toegankelijkheid van basisrechten als gezondheidszorg, voedsel, bescherming en onderwijs. Ook bevat het rapport informatie over schadelijke praktijken.

Download het rapport

Download de Nederlandse samenvatting

 

Methodiek voor het maken van kindgerichte landenrapporten

In dit rapport wordt de methodiek beschreven die gebruikt werd om bovenstaande child notice rapporten of kindgerichte landenrapporten te maken.

Download het rapport

Actieterreinen van het beleidswerk van UNICEF België (2015)

actieterreinen beleidswerk UNICEF BelgiëDit document geeft een beknopt overzicht van de belangrijkste thema’s waarrond UNICEF België pleidooiwerk verricht.

Download het rapport “Actieterreinen van het beleidswerk van UNICEF België

 brochure onderwijs in noodsituaties

CaptureOp 30 april 2013 kwamen een 30-tal niet begeleide minderjarige vreemdelingen samen om te praten over het onderwijs in hun land van herkomst. De jongeren afkomstig uit 15 verschillende landen, vertelden over hun schoolervaringen en wat hun ideeën zijn om alle kinderen en jongeren overal ter wereld de kans te geven om naar school te gaan.

 

Download het rapport « onderwijs in noodsituaties »

Download de Engelse versie van het rapport