Red één baby per dag!

Met slechts € 1,5 redt of beschermt u een moeder en haar toekomstige baby’s tegen tetanus bij moeders en pasgeboren baby’s. Met uw donatie aan het Eliminate-project draagt u elke dag uw steentje bij gedurende één of zelfs twee jaar.

Waarom is dit project zo belangrijk?

Het Eliminate project is een samenwerking tussen UNICEF en Kiwanis International, gestart in 2011. Met het Eliminate project bundelen Kiwanis International en UNICEF hun krachten om een eind te maken aan maternale en neonatale tetanus. Sinds 1999 is in 35 landen tetanus bij moeders en pasgeboren baby’s uitgebannen (alleen al sinds 2010 in 15 landen). De successen nemen toe en zo ook de kans om deze pijnlijke en dodelijke ziekte voor altijd uit te bannen. Maar vandaag sterft er nog elke 11 minuten een baby aan de gevolgen van tetanus.

Eliminate Project Kiwanis De dochter van Maricel Busalin was vijf dagen oud toen ze niet meer wilde eten en blauw begon aan te lopen. Maricel bracht de baby met spoed naar het ziekenhuis vanuit haar dorp in de Filipijnen. De diagnose: neonatale tetanus. Maricel was niet ingeënt. Tijdens de thuisbevalling was de baby geïnfecteerd geraakt door sporen van tetanus die zich overal in de grond bevinden. De ziekte veroorzaakte afschuwelijke stuiptrekkingen en pijn en een extreme gevoeligheid voor licht, geluid en fysiek contact. Maricel kon slechts lijdzaam toezien hoe haar dochter overleed.

Die sterfgevallen en die pijn kunnen voorkomen worden. Wat als u elke ochtend wakker zou worden met de wetenschap dat u een baby zoals die van Maricel heeft gered?

UNICEF en de Kiwanisfamilie staan op het punt geschiedenis te schrijven. U kan hier onderdeel van uitmaken. Doe de belofte om elke dag levens te redden.

Voor meer informatie over het Eliminate Project, ga naar www.TheEliminateProject.org.