Deel je geluk met de UNICEF geboortelijst

Denk je eraan een geboortelijst te leggen? Door een geboortelijst bij UNICEF aan te maken, kan je jouw geluk delen met kinderen over de ganse wereld die niet dezelfde startkansen krijgen als jouw toekomstige kindje. Met de schenkingen op jouw geboortelijst door familie of vrienden kan UNICEF aan hun dringendste noden tegemoetkomen. Deze lijst kan een goede aanvulling zijn op een traditionele geboortelijst. Iedere gift vanaf €40 op jouw geboortelijst is fiscaal aftrekbaar. Zo krijgen je vrienden of familie 45% van hun gift terug na het invullen van hun belastingaangifte.

Elke toekomstige ouder wil toch het beste voor zijn kind?

Elke (toekomstige) ouder maakt zich zorgen… Zal jouw kindje gezond geboren worden? Zal je genoeg structuur in je leven kunnen brengen zodat je je kinderen elke dag op tijd gezond eten kan voorschotelen? Geef je je kinderen voldoende aandacht zodat ze zich ten volle kunnen ontwikkelen? 3 Mommy-bloggers getuigen in deze video over hun bezorgdheden en drukken hun hoop op geluk voor alle mama’s en kinderen wereldwijd.

Hoe maak ik een UNICEF geboortelijst aan?

Er bestaan 2 manieren.

  1. Plaats ons rekeningnummer op je geboortekaartje (IBAN BE31 0000 0000 5555) met een mededeling naar keuze (vb. Geboorte Arthur) en stuur een mail naar info@unicef.be met vermelding van bovenstaande.
  2. Of creëer in enkele simpele stappen een online geboortelijst:

De online geboortelijst

Surf naar onze website voor geboortelijsten en klik op “Ik creëer mijn pagina” om een lijst aan te maken. Je kan een streefdoel zetten van hoeveel geld je wil verzamelen .

Plaats op je pagina een foto van je kind, van jullie als koppel of van het geboortekaartje en leg uit waarom je hebt beslist om je voor alle kinderen wereldwijd in te zetten. Deel vervolgens je geboortelijst! Je familie en vrienden kunnen heel gemakkelijk en veilig een schenking aan UNICEF doen, in naam van je kind, en er zelfs een bericht voor je kind achterlaten.

Vergeet niet dat ze bij een minimum gift van €40 recht hebben op een fiscaal attest waarmee 45% kan gerecupereerd worden.

Maak je geboortelijst aan

Wat doet UNICEF met deze giften?

Met 500 € kunnen 5 000 vaccins tegen neonatale tetanus betaald worden om kinderen tegen deze vreselijke ziekte te beschermen.

Met 700 € kunnen 1 200 zakjes therapeutische melk worden aangekocht om kinderen die lijden aan ondervoeding te redden.

Met 1 000 € kunnen 37 koffers voor eerstehulpverlening betaald worden om kinderlevens te redden.

Een getuigenis

Anaïs & Gilles:

“Onze kleine Arthur heeft het geluk een grote neef en vrienden te hebben, die ons enorm veel mooie kleren en materiaal hebben geleend.

We hebben het geluk om niet elke cent te moeten tellen als we honger hebben, ons willen verzorgen, of naar school gaan.

We moesten er dan ook niet lang over nadenken: een UNICEF geboortelijst openen vraagt van ons geen enkele opoffering. En toch kunnen we zo verschillende kinderen een goede start in het leven geven.

We bedanken iedereen die ons gesteund heeft uit de grond van ons hart!

Maak je geboortelijst aan