Sport voor UNICEF

Sport brengt mensen samen, da’s geweten. Meer nog, het is goed voor lichaam en geest, zeker als het voor het goede doel is! Fervente joggers, geoefende wandelaars, gepassioneerde zwemmers, gebeten basketters, hockeyspelers, tennissers... jullie kunnen allemaal helpen via "Sport for UNICEF".

Sport for UNICEF images

Waarom sporten voor UNICEF?

UNICEF maakt in zijn programma’s steeds vaker gebruik van sport. Sport verbindt kinderen en volwassenen en kinderen onderling en bevordert vriendschap en fair play. Bovendien is het recht op sport en spel een basisrecht voor alle kinderen (Artikel 31 Verdrag inzake de Rechten van het Kind).  Sport is noodzakelijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren.
Sport kan helpen om de gezondheid van kinderen te verbeteren, hun schoolprestaties te optimaliseren en hen een veilig sociaal kader te geven.

Op het terrein

In zijn hulpprogramma’s op het terrein gebruikt UNICEF sport en spel niet alleen als doel, maar ook als middel om belangrijke thema’s zoals HIV/aids, seksueel geweld en respect en gelijkheid voor jongens en meisjes bespreekbaar te maken. Kinderen worden dan weerbaarder en kunnen betere keuzes maken voor hun toekomst.

Ook in België

Bij ons kan sport ingezet worden om de solidariteit met kinderen in ontwikkelingslanden te bevorderen. “Sport for UNICEF” is bedoeld als een open platform voor iedereen. Heel wat amateur-atleten, ongeacht hun niveau of leeftijd, willen “iets” doen met UNICEF voor kinderen. Ze zijn bereid om inspanningen te leveren, individueel of in groep, en stellen hun tijd en energie ter beschikking van het goede doel.

Agenda van onze sportevenementen Ga naar Sport for UNICEF
Logo Sport for UNICEF