Getuigenissen

Hilda S. uit Lissewege

Mevr. Hilda S., een weduwe zonder kinderen, wilde graag de laatste wens van haar overleden echtgenoot respecteren. Ze nam daarom contact op met UNICEF en gaf aan dat ze de voedselprogramma’s voor kinderen in de Democratische Republiek Congo wenste te financieren. Overtuigd van de ernst van onze organisatie en met de nodige instructies over de te volgen stappen,  maakte Hilda S. haar testament in deze zin op.

Familie D. uit Sint-Genesius-Rode

Wij zijn ingegaan op de uitnodiging van de familie D. die ons samen met hun kinderen wilde ontmoeten om een nalatenschap voor de UNICEF-programma’s over de hele wereld te organiseren. Nadat ze kennis hadden genomen van onze prioritaire acties, besloot de familie in onderling overleg om 10% van hun vermogen aan UNICEF te schenken.

 

Marleen E. uit Leuven

Mevr. Marleen E., nu met pensioen, was jarenlang verpleegkundig assistent, een baan die ze voornamelijk in Azië uitgeoefend heeft. Nadat ze van haar zus geërfd had, wou Marleen E. haar testament opstellen om projecten op het gebied van onderwijs, toegang tot drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne op het Aziatische continent te ondersteunen. Ze heeft ook een directe gift van 100.000 euro gedaan voor deze projecten.

Mevr. M. uit Luik

Mevrouw Lucie M., een gepensioneerde lerares, had net haar man verloren toen we haar ontmoetten. Door haar beroep en haar ervaring was ze overtuigd van het belang van onderwijs om een rechtvaardigere en meer solidaire samenleving op te bouwen, en stelde ze UNICEF in als de universele legataris in haar testament. Ze verliet ons niet lang geleden, wetende dat ze zou bijdragen aan een mooi maatschappelijk project.

Meer info nodig?

Aarzel niet om advies te vragen! Contacteer uw notaris of onze verantwoordelijken voor het beheer van legaten Michel Lorge, Adjunct Algemeen Directeur, mlorge@unicef.be. U kunt ook bellen naar 02/230 59 70.

Wij verzekeren u dat wij uw informatieaanvraag strikt vertrouwelijk behandelen.


Nieuwe wetgeving op vlak van succesierechten

Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving

UNICEF België is een van de stichtende leden van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (VEF). Concreet betekent dit dat alle donateurs, medewerkers en personeelsleden het recht hebben op informatie. Zij worden minstens één keer per jaar geïnformeerd over wat er met de ingezamelde fondsen gebeurt.

Meer informatie? Ga naar de website van het VEF