Uitzonderlijke situaties vergen uitzonderlijke inspanningen

34 jarige sportieveling uit Namen doet mee aan Enduroman ten voordele van UNICEF

140 km lopen, 40 km zwemmen en 240 km fietsen van Londen naar Parijs … Julien Deneyer uit Namen is er klaar voor.  Vorig jaar ging de triatleet deze uitdaging die beschouwd wordt als de zwaartste triatlon ter wereld, al aan. Door ziekte moest hij toen halverwege het kanaal zijn poging staken. Dit jaar is Julien terug en van plan om de krachttoer tot het einde te volbrengen.

De triatlon gaat van Marble Arch in Londen naar de Arc de Triomphe in Parijs.  Met een aangepaste training hoopt hij volgende week het record van Cyrile Blanchart van 2016 (59u56 min) te breken.  Maar ook de Enduroman van Arch to Arc “gewoon” afwerken is al een hele prestatie op zich en zou van hem de eerste Belg maken die de Enduroman finisht.

Naast deze sportieve tour de force, heeft de atleet ervoor gekozen om UNICEF te ondersteunen.
Julien financiert dit sportieve project volledig zelf en vraagt zijn supporters om een financiele bijdrage voor het werk van UNICEF in Jemen.  “In Jemen sterft elke 10 minuten een kind van honger. Tijdens de duur van de Enduroman, komt dit overeen met 360 kinderen.  Dit is onaanvaardbaar ! Aarzel dus niet om een gift over te maken via mijn actiepagina en/of deze informatie te delen met uw vrienden en familie.  Elke bijdrage telt !”, aldus een supergemotiveerde Julien Deneyer.

Link naar de actiepagina:

www.unicef.be/enduroman