UNICEF in Libanon

Voor haar eerste missie als UNICEF-ambassadrice trok Nafi naar Libanon. Sinds het begin van de Syrië-crisis registreerde het land meer dan 1.500.000 Syrische vluchtelingen, waaronder 810.000 kinderen. Daarnaast telt Libanon om en bij de 350.000 Palestijnse vluchtelingen.

© UNICEFBelgië /BDenolf

© UNICEF België/Benjamin Denolf

De situatie in Libanon in cijfers

31%

Dat is de proportie van de bevolking in Libanon die vluchteling is. Dit maakt Libanon tot het meest gastvrije land ter wereld.

 

20%

Een vijfde van de Syrische vluchtelingen in Libanon leven in informele kampen. Dit zijn kampen die niet door de overheid worden georganiseerd. De overige 80% woont vaak in armere stadswijken.

 

631.209

Dat is het aantal Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon die naar school zouden moeten gaan. 40% van hen volgt geen enkele vorm van onderwijs. Vooral adolescenten tussen 15 en 18 jaar zijn het ergst getroffen. 84% van hen gaat niet naar school.

 

UNICEF in Libanon

© UNICEF/UN0237323/Choufany

UNICEF werkt sinds 1948 in Libanon om de kinderrechten te beschermen. We werken nauw samen met de Libanese overheid, andere VN-agentschappen, internationale en lokale NGO’s, Libanese universiteiten en andere partners om de meest kwetsbare Libanese kinderen te bereiken, kinderen die ontheemd zijn door het conflict in Syrië en Palestijnse vluchtelingenkinderen.

Een van de sleutelmandaten van UNICEF is ervoor te zorgen dat alle kinderen toegang krijgen tot kwaliteitsvol onderwijs. Met het programma ‘Reaching all Children” focust UNICEF op een betere toegang tot formeel en niet-formeel onderwijs.

Meer over Nafi’s missie naar Libanon