UNICEF schooltenten en -materiaal komen toe in Sulawesi

Jakarta / Genève/Brussel, 16 oktober 2018 – Vandaag kondigde UNICEF de komst aan van 30 ton materiaal voor noodonderwijs, waaronder 65 tenten (voor tijdelijke klaslokalen) vanuit zijn bevoorradingsbasis in Dubai.

Volgens gegevens van de lokale overheden (“District Education Offices”) werden op een totaal meer dan 2.700 scholen, minstens 1.185 scholen (van kleuters tot middelbare scholen) rechtstreeks getroffen in vier districten van Sulawesi. Dit heeft een impact op 164.651 studenten. Vele scholen in de regio zijn nu gesloten en evaluaties zijn aan de gang, dus deze aantallen zullen waarschijnlijk nog toenemen.

“Het ministerie van Onderwijs en Cultuur is verheugd over de samenwerking met UNICEF bij het opzetten van tijdelijke klaslokalen in de regio. Door het herstellen van een dagelijkse routine en het helpen herstellen van een gevoel van normaliteit, worden scholen therapeutische ruimtes temidden van vernietiging. Ze helpen families ook weer op de been te komen “, zei professor dr. Muhadjir Effendy, minister van onderwijs en cultuur.

UNICEF, het ministerie van Onderwijs en Cultuur en partners zijn van plan 450 tijdelijke tentenklassen te openen die voldoen aan de UNICEF-kwaliteitsnormen in de gebieden die getroffen werden door de aardbeving en tsunami in Sulawesi. De UNICEF-tenten, goed voor twee klaslokalen per tent, zijn net aangekomen in Kalimantan en zullen de komende dagen opgesteld worden in de getroffen gebieden in Sulawesi.

“UNICEF werkt samen met het ministerie van Onderwijs en Cultuur om het onderwijs in de getroffen gebieden te herstellen”, zegt Debora Comini, UNICEF Indonesia Representative, “Zoals we weten, is onderwijs een hulpmiddel voor herstel in noodgevallen zoals dit, wanneer kinderen op school kunnen worden verzorgd, pychosociale bijstand krijgen en bescherming tegen uitbuiting. ”

Tot nu toe zijn er 21 tenten opgezet als tijdelijke klaslokalen.  Het herstel van het onderwijs is essentieel omdat het elk getroffen kind een eerlijke kans geeft op herstel in een veilige en stimulerende omgeving.

Naast de 65 tenten die vandaag zijn aangekomen, komen er nog eens 135 tenten en 200 Schoolkoffers op woensdag en donderdag.