Trefwoorden

Tentoonstelling “White ebony” in Brussel

In het kader van de eerste internationale dag voor de sensibilisatie rond albinisme, die uitgeroepen werd op 13 juni 2015 door de Nationale Vergadering van de Verenigde Naties, lanceert Patricia Willocq haar tentoonstelling “White ebony” in de Sint-Gorikshallen in Brussel.

“White ebony” in enkele woorden

Blanc ébène exposition

Met haar reportage “White ebony” kreeg Patricia Willocq in 2013 een eervolle vermelding bij de wedstrijd “UNICEF Photo of the Year“. Haar foto’s werden in maart 2015 tentoongesteld in het Paleis van de Verenigde Naties in Genève. De fotografe wil met haar reportage aantonen dat, als de integratie van personen met albinisme mogelijk is in DR Congo, ze ook mogelijk is in andere Afrikaanse landen en in de rest van de wereld.

Afspraak van 4 juni tot 27 juli in de Sint-Gorikshallen in Brussel om haar werken te ontdekken

Blanc ébène exposition
© Patricia Willocq

Patricia Willocq is freelance fotografe, geboren in Congo in 1980.
Nadat ze haar diploma van vertaler behaalde aan het Institut Supérieur de Traducteurs et Interprètes (ISTI) in Brussel, besloot ze om de wereld te verkennen en haar fototalent verder te ontwikkelen.
Bij de opdrachten die zij wereldwijd uitvoert, maakt ze een deel van haar tijd vrij om verenigingen en ngo’s te ondersteunen die actief zijn op het vlak van mensenrechten. De fotografe ziet erop toe dat haar foto’s niet louter ontbering tonen, maar vooral verdraagzaamheid en waardigheid uitdragen.

Meer informatie: www.patriciawillocq.com