Getuigenissen van meters en peters

Vier UNICEF meters en peters vertellen waarom ze beslist hebben om een maandelijkse gift te doen aan alle kinderen van de wereld en waarom de missie van UNICEF hen zo nauw aan het hart ligt:

Jürgen Magnus

Ik ben intussen al enkele jaren Peter bij UNICEF, en wat ik zo leuk vind is dat je het gevoel krijgt dat je effectief iets betekent. Regelmatig word je op de hoogte gehouden over de acties én, wat ik zelf interessant vind, wat er effectief met je geld gebeurt. Er wordt tekst en uitleg gegeven over hoeveel geld voor welk doel gebruikt werd, en net dat maakt ons, Peters en Meters, duidelijk dat ons klein beetje geld een groot verschil kan maken. Want de kinderen zijn de toekomst. Ik draag de titel UNICEF Peter dan ook met een ongelofelijke trots.

Tom Bosmans

Sinds geruime tijd ben ik Peter van UNICEF. Ik heb voor deze organisatie gekozen omdat zij zich inzetten voor kinderen over de hele wereld. Ik heb bewust gekozen om maandelijks een kleine bijdrage te geven, en niet te wachten tot het moment dat er zich ergens ter wereld een drama afspeelt (zoals recent in de Hoorn van Afrika). Er lopen immers voortdurend waardevolle projecten van UNICEF. Deze krijgen vaak minder aandacht in de media, maar verdienen even goed onze steun. Ik hoop via dit peterschap mijn steentje bij te kunnen dragen voor een wereld waarin iedereen gelukkig en zorgeloos kan leven.

Jo Badisco

Als de natuur toeslaat of een andere ramp het kinderwelzijn op de helling zet, tasten heel wat mensen in de geldbuidel. Als peter help ik UNICEF aan een budget waarmee ze langlopende en duurzame projecten kunnen opzetten die aan de noden van de allerkleinsten tegemoet komen. UNICEF kan deze constante geldinstroom altijd aanspreken, zodat de kinderen over de hele wereld 365 dagen per jaar geholpen kunnen worden. Bovendien hoef ik me geen zorgen te maken over de praktische kant van de zaak: mijn bijdrage komt elke maand automatisch bij UNICEF terecht.

Lynn Gehot

Aanvankelijk wist ik niet goed of ik Meter wou worden, of een eenmalige grote gift wou geven. Ik heb er echter niet lang moeten over nadenken: om blijvende veranderingen teweeg te brengen, moet je op lange termijn actief zijn. Daarom vond ik het een uitstekende optie om iedere maand via een maandelijkse storting geld te geven aan UNICEF België. We leven in een wereld waar steeds meer mensen in noodsituaties leven. Kinderen zijn vaak de meest kwetsbare slachtoffers van oorlogssituaties, armoede, natuurrampen, enz. Om een maatschappij te versterken, moet je hen een toekomst bieden. De projecten van UNICEF zijn concreet en realistisch. De vraag is dus: waarom zou jij niet je steentje willen bijdragen?

Ik word nu meter of peter