Red jij een kind met je testament?

Gratis testamentgids

Ebola-uitbraak in DRCongo

Help nu

In de kijker

Lees

Eerste bulk hulpgoederen UNICEF arriveert op getroffen Bahama’s

Bijna 1,5 ton levensreddende hulpgoederen zijn op Nassau geland, op de door de orkaan getroffen Bahama’s. Het gaat om 400.000 waterzuiveringstabletten, enkele 5.000 liter-watertanks en 1.000 jerrycans, bedoeld voor 9.500 kinderen en hun families. Het snel distribueren van de hulpgoederen in de het getroffen gebied is extra moeilijk door de verwoeste infrastructuur. Een geschatte 18.000 […]

Lees meer

Actualiteit

Vluchtelingenkinderen in Griekenland hebben dringend hulp nodig

Het aantal alleenreizende vluchtelingenkinderen dat in overvolle en gevaarlijke opvangkampen in Griekenland verblijft – of soms in detentiecentra – is gestegen tot meer dan 1.100 kinderen. Dat is het hoogste aantal sinds drie jaar. UNICEF dringt er bij de Europese lidstaten op aan om meer te doen voor deze zeer kwetsbare kinderen en hen te helpen.
Lees meer

De start van het nieuwe schooljaar in België – enkele grote uitdagingen

Het is zover, voor meer dan 1.6 miljoen kinderen die school lopen in het kleuter-, basis- en secundair onderwijs in België, start het nieuwe schooljaar. Een ideale gelegenheid voor UNICEF België om even de aandacht te vestigen op enkele grote uitdagingen : ongelijke onderwijskansen, lerarentekort, gebrek aan middelen, pesterijen, etc.
Lees meer

Premium Partners

Major Partners