Wie aan UNICEF denkt, denkt vaak aan het werk dat gebeurt op het terrein. UNICEF is echter ook een geoliede logistieke machine. De snelheid ervan is een bepalende factor in ons humanitaire werk.

Neem een kijk achter de coulissen en ontdek hoe het verdeelcentrum van UNICEF werkt.

Verdeelcentrum, Kopenhagen

Het grootste depot van UNICEF bevindt zich in Kopenhagen. Deze opslagruimte van 20.000 m² (of twee voetbalvelden) is volledig geautomatiseerd en een staaltje van spitstechnologie. In het depot kunnen tot 6000 containers gestockeerd worden en 36.000 paletten verdeeld over 8 verdiepingen.  Ieder jaar komt voor bijna 128 miljoen dollar aan materiaal voorbij dit depot.

2 transitplatforms

Naast deze enorme infrastructuur, beschikt UNICEF over 2 transitcentra in Dubai en Panama . Van daaruit gebeurt de verdeling van de materiële hulp naar de crisisgebieden, en dit in minder dan 48 uur.

Momenteel hebben deze 3 centra alles bij elkaar genoeg materiaal om 250.000 mensen te helpen gedurende 3 weken.

De logistieke afdeling van UNICEF beschikt over voorverpakte kits met noodhulpgoederen gegroepeerd per thema : gezondheid, onderwijs en hygiëne. Deze kits laten ons toe zo snel mogelijk te reageren en de kinderen te hulp te komen in het geval van een ramp.

Het logistieke centrum in Kopenhagen stockeert materiaal voor 38 verschillende soorten kits die regelmatig naar kinderen worden verstuurd in noodsituaties. Ieder pakket bevat verschillende soorten materiaal en een handleiding. Ze kunnen ogenblikkelijk naar geïsoleerde scholen, gezondheidscentra of opvangkampen worden gestuurd, en onmiddellijk gebruikt worden.

Om noodhulp in minder dan 72 uur ter plaatse te sturen, hebben we jouw steun nodig. Koop een HappyPack en wij zorgen dat de producten terecht komt bij de kinderen die ze het meeste nodig hebben.